Welke afspraken maak je met de schilder?

Welke afspraken maak je met de schilder?

Voordat je een schilder inschakelt voor je schilderwerk wil je zeker weten dat de zaken goed op papier staan. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Je kunt dan vooraf met de schilder bijvoorbeeld bespreken wat er allemaal moet worden gedaan. Niet alleen dat is belangrijk, maar je kunt met een schilder nog meer afspreken over de klus.

Het werkterrein van de schilder

De schilder moet zijn verfwerkzaamheden natuurlijk kunnen doen. Je kunt met de schilder vooraf bespreken wat wel en niet gewenst is. Je kunt ook vooraf met de schilder bespreken welke ruimte ze mogen betreden en welke niet. Bijvoorbeeld het toilet die ze mogen gebruiken of waar gerookt mag worden.

Er zijn schilders die vragen zelf ook naar de regels. Je kunt dan samen de balans vinden waardoor er geen misverstanden zijn. Een schilder neemt zelf de schoonmaakmiddelen mee, maar je kunt vragen of er nog wat nodig is dat je in huis moet hebben. Vind je iets niet prettig dan is het belangrijk om goed in gesprek te blijven met elkaar. Je mag een schilder altijd erop aanspreken.

De afspraken vastleggen in de offerte

Wanneer er een schilder komt voor een kleine of grote schilderklus bij je thuis kun je het beste alle afspraken vastleggen in de offerte. Als klant weet je waar je aan toe bent, maar de schilder weet ook wat er afgesproken is in de offerte. In de offerte kun je de hele klus laten vastleggen maar ook waar die mag komen en waar niet.

In een offerte komt ook de vastgestelde prijs te staan wanneer je kiest voor een vaste prijs. Dat is handig omdat je meteen weet wat je voor de verfwerkzaamheden moet betalen. Je kunt ook gaan voor een richtprijs of een uurtarief, maar dan weet je pas na de klus wat de werkzaamheden van de schilder je gaan kosten.

Dat kan onzekerheid geven. Een vaste prijs is dan eenvoudiger en die afspraak kun je dan in de offerte laten zetten als je een schilder hebt die werkt voor een vaste prijs. Je kunt met de schilder ook bespreken welke materialen en kleuren die gaat gebruiken. Dat kun je ook vastleggen in de offerte. Hoe meer er in de offerte staat, hoe kleiner de kans dat er misverstanden komen.

Stel een onderhoudscontract samen op

Het houtwerk in je woning en buiten heeft regelmatig onderhoud nodig. Doe je het niet dan verliest de verflaag de beschermende functie. Je kunt dan met de schilder bespreken wat de kosten zijn voor het onderhoud. Je kunt dit samen met de schilder opstellen. Het huis wordt dan niet alleen geschilderd, maar ook steeds onderhouden door de schilder.

meer te weten komen

landelijk interieur

winterschilder

Binnen en buiten